Ako sa o seba starať v zime

Obzvlášť v zimných a mrazivých mesiacoch je potrebné brať ohľad na stav pokožky, chrániť si tvár a viac sa starať o svoje vlasy. Je to obdobie, kedy na nás pôsobia mnohé nepriaznivé vplyvy – studený vietor, mráz, vlhko či naopak suchý vzduch, a to všetko vedie k zhoršeniu stavu pokožky a vlasov.

Výživa a životný štýl

Je dobré používať vhodnú kozmetiku, ale len ťažko môžete nahradiť správne zloženie výživy. Tým by mala v každom prípade všetka starostlivosť začínať. Čo ovplyvňuje kondíciu pokožky:

  • Dôležitý je dostatočný príjem vitamínov a minerálov – doplnenie pomocou ovocia a zeleniny, prípadne pomocou potravinových,
  • doplnkovdôležitý je tiež dostatočný príjem tekutín – vhodné su bylinkové čaje,
  • dostatok spánku a vhodný a vyvážený biorytmus

Vhodné prípravky

V čase, keď je vaša pleť vystavovaná mrazu, nepoužívajte hydratačné krémy s vysokým obsahom vody.

Pri pobyte vo vonkajšom prostredí sa skôr snažte užívať dostatočne mastné výrobky, ktoré kompenzujú zníženú činnosť mazových žliaz. Na pokožke v podstate vytvoria akúsi ochrannú masku, ktorá bráni nadbytočnému vysúšaniu a chránia pred škodlivými látkami.

Starostlivosť o pery

Pery môžu v zime častejšie popraskať. Požívajte teda vyživujúce balzamy s obsahom včelieho vosku alebo rastlinných olejov.

Starostlivosť o vlasy

Vlasy sa v zime viac štiepia, lámu a vo zvýšenej miere tiež vypadávajú. Je vhodné užívať kvalitné šampóny, ktoré vlasy chránia a hydratujú po celej dĺžke, a balzamy proti lámavosti a štiepeniu vlasov.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu