Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Bolesť v krku

Bolesť v krku

Bolesť v krku často signalizuje nejaké ochorenie. Pociťujete škrabanie, pálenie, chraptíte, ťažko prehĺtate alebo máte „knedlík“ v hrdle, zväčšené krčné uzliny, zdurenie či začervenanie v krku? Potom ste boli zasiahnutí chorobou, s ktorou sa musíte náležite pobiť a vyhnať ju z tela. Vďaka krčným problémom môžete pociťovať aj bolesť v ušiach. Áno, bolesť v krku je len príznakom a nie samotnou chorobou. Dokáže ale telo poriadne oslabiť a nie je nič príjemné neprehĺtať tak hladko ako v zdravom stave.

Liečba bolesti v krku

Posilňujte svoj imunitný systém, zaobstarajte si voľnopredajné lieky a užívajte po dobu príznakov, ak výrobca alebo lekár neodporučil iné riešenie. Pri vážnejšom priebehu zájdite k lekárovi, ktorý určí presnú diagnózu. Prinášame Vám niekoľko tipov, ako sa s nepríjemnosti zdravotného charakteru vysporiadať:

  • Antiseptiká a analgetiká – určené pre ochorenie horných a dolných dýchacích ciest
  • Kloktanie špeciálnych prípravkov z lekárne a bylinkových čajov niekoľkokrát počas dňa
  • Cmúľacie pastilky s obsahom byliniek, predovšetkým eukalyptom, šalviou, anízom, propolisom. Skúsiť môžete aj zinkové pastilky, ktoré skrátia dobu choroby
  • Pite bylinkové čaje, citrónový čaj, čaj z koreňa proskurníka, s obsahom medu
  • Doprajte si vitamín C, cesnak a echinaceu s antibakteriálnymi účinkami

Ako predchádzať vzniku bolestí v krku?

Vyhýbajte sa zafajčeným miestnostiam a sami nefajčite. Kúpte si zvlhčovač vzduchu, doprajte si dostatok tekutín a nezabudnite ani na teplé tekutiny. Doma vetrajte a chodievajte na čerstvý vzduch, zvlášť u alergikov je nutné udržiavať čisté prostredie. Nenoste mokrú a vlhkú bielizeň či oblečenie, jedzte veľa zeleniny, ovocia a dodávajte telu vitamíny B, C a zinok. Dostatočne sa obliekajte v závislosti na počasí, prikúrte si v chladnom období a vyvarujte sa stresu. V rámci možností sa vyhýbajte chorým ľuďom.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu