Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Chrápanie

Vznik chrápania

Chrápanie je nadmerné hlasité dýchanie, pri ktorom dochádza k vibráciam mäkkých tkanív horných dýchacích ciest, u ktorých sa v spánku znižuje svalové napätie. Ide hlavne o podnebie a jazyk. Chrápanie býva často signálom, že v tele nie je niečo v poriadku. S chrápaním často súvisí obezita, vysoký krvný tlak alebo chronická nádcha.

Príčinami chrápania, predovšetkým nepravidelného a nárazovitého, môže byť aj obyčajná únava, nedostatok spánku, zlý režim a stres. U niektorých ľudí tak odstránenie chrápania súvisí s nastolením zdravého životného štýlu, v ktorom bude mať svoje miesto relaxácia, pravidelný pohyb, vyvážená strava a dostatočný kvalitný spánok.

Liečba chrápania pomocou kvapiek a sprejov

Kvapky proti chrápaniu sú novinkou, ktorá funguje na jednoduchom princípe. Svojím zložením udržujú tkanivá prekrvené a v napätí, aby nemohlo dôjsť k vzniku typických zvukov. Niektoré kvapky proti chrápaniu sa tesne pred spaním vdychujú z vreckovky, iné sa aplikujú priamo do nosa, skrz ktorý stečú do krku. Sprej je vo svojej podstate rovnaký ako kvapky, lísi sa len spôsobom aplikácie – strieka sa priamo na zadnú stenu krku.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu