Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Lupiny vo vlasoch

Lupiny vo vlasoch

Lupiny vo vlasoch sú drobné šupinky kože, tzv. šupinatenie, ktoré zvyčajne sprevádza svrbenie a nadmerná tvorba kožného mazu v oblasti vlasovej pokožky.

Vznik lupín

Lupiny vo vlasoch najčastejšie vznikajú používaním nevhodnej vlasovej kozmetiky (šampónu, kondicionéru) alebo nedostatočným opláchnutím vlasov. Vplyv na lupiny má aj stres, nevhodné klíma (prílišné sucho v interiéri, mráz atď.) Lupiny sa vo vlasoch môžu objavovať aj v súvislosti s nedostatkom niektorého z vitamínov a minerálov. Šupinatenie kože – lupiny môžu znamenať aj sprievodný jav pri iných kožných ochoreniach, ako je psoriáza, ekzém alebo seborhoická dermatitída. Lupiny sa vyskytujú v dvoch podobách: tzv. mastné lupiny a suché lupiny.

Odstránenie lupín

Čo pomôže na lupiny vo vlasoch?

  • Odporúčame použiť niektorý zo špeciálnych prípravkov na odstránenie lupín – šampón alebo vlasovú kúru. Osvedčeným prostriedkom sú prípravky z Mŕtveho mora.
  • Ak trpíte lupinami, pokúste sa zamyslieť aj nad svojim jedálničkom, viac pite, môžete zaradiť aj vitamín B, selén alebo zinok.
  • Z prírodnej liečby na lupiny môže pomôcť nanesenie citrónovej šťavy či brezovej vody.
  • Ak máte šupinatenie vlasovej pokožky pri lupienke, odporúčame Šampón na lupienku.
  • Pri seborhoickom ekzéme, ktorý sa často objavuje u detí sa osvedčuje premastenie vlasovej pokožky olivovým olejom a potom postupné opatrné vyčesávanie chrást a šupín vlasovej pokožky hustým hrebienkom.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu