Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Nadmerné potenie

Čo znamená nadmerné potenie?

Nadmerné potenie alebo odborne hyperhidróza (nie hyperhydróza) je telesný stav, kedy človek trpí na určitých miestach alebo po celom tele nekontrolovanou produkciou potu. Najčastejšie však v záhyboch ako je podpažie alebo na ploskách nôh či rúk. Pre niektorých ľudí je typická nadmerná tvorba potu na tvári alebo len na čele.

Príčiny nadmerného potenia

Príčiny primárnej hyperhidrózy nie sú známe. Nadšenie, nervozita alebo stres môžu vyvolávať zvýšenú potivosť, u niektorých jedincov aj opačný proces – obmedzenie alebo až zastavenie tvorby potu. Ďalšími faktormi môžu byť konzumácia pálivých jedál, fajčenie cigariet (príjem nikotínu) alebo príjem kofeínu.

Čo je to pot a k čomu slúži?

Pot je prirodzený produkt procesu ochladzovania tela. Je to vodnatý výlučok potných žliaz, ktorých má človek až 4 milióny. Koncentrácia týchto žliaz je najväčšia v podpaží, na ploskách nôh, rúk a v záhyboch, kde sa prirodzene akumuluje viac tepla a je potreba tieto miesta viac ochladzovať. Aj keď je hlavným produktom potu voda, obsahuje aj iné látky ako napr. ióny horčíka, draslíka, chlóru, tuky alebo bielkoviny. Presné zloženie potu je individuálne z dôvodu rozdielnych stravovacích návykov a telesného stavu. Jedným zo základných riešení nadmerného potenia je používanie antiperspirantov. K najúčinnejším pa­trí

Driclor 20ml roll on

Prípravok neobsahuje žiadnu vôňu, je teda vhodný pre mužov aj ženy a umožňuje použitie ďalších parfémov. Driclor je bezpečný a môžu ho používať aj tehotné a dojčiace ženy.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu