Nervová sústava

Deti sa vracia do školy, ubúda svetla, mení sa počasie. Tieto zmeny ovplyvňujú hladinu hormónov, čo má za následok rôzne choroby.

Onemocenění nervovej sústavy

Ochorenie nervovej sústavy sa prejavujú poklesom energie a vitality, únavou a niekedy aj zvýšenou frekvenciou depresívnych nálad. Vplyvom počasia vám trnou nohy a bolia svaly či kĺby. Tieto choroby sú skôr nervového, než zápalového pôvodu.

Prípravky na upokojenie nervovej sústavy

Týmto bolestiam možno pomerne účinne brániť preparáty, ako je Revitanerv, Milgamma alebo Neuritogen. Prípravky obsahujú vysoké dávky vitamínov B (najčastejšie niacín, tiamín a riboflavín), ktoré majú vo v danom dávkovaní analgetické účinky a prispievajú k psychickej rovnováhe.

Prípravky podporujú regeneráciu nervov, čoho sa užíva pri pooperačných stavoch. Efekt ochrany a regenerácie nervov podporujú aj ďalšie obsiahnuté látky - kyselina pantoténová, alfa-lipoová alebo niektoré bylinné extrakty, napríklad z čierneho korenia či vínnej révy.

Pre zníženie únavy odporúčame extrakty ginkga, ako je GinkoPrim. Ich účinok spočíva vo zvýšení prekrvenie a tým potom k lepšiemu zásobeniu nervových buniek kyslíkom a živinami. Úspešne sa tohto efektu využíva pri zvýšení kognitívne (poznávacie) funkcie. Najčastejšie u študentov pred skúškami, u starších pacientov alebo pri syndróme studených rúk a nôh.

Správnu činnosť nervovej sústavy podporíte zvýšenou tvorbou niektorých špecifických bielkovín. Skvelými prípravky sú napríklad MemoNEURAX s obsahom homotaurínu a jódu, ktorý zvyšuje celkovú prispôsobivosť a kognitívne funkcie, alebo GamaNEURAX, ktorý vďaka urapidil-5'-monofosfátu a folátu podporuje zdravé delenie buniek a správne fungovanie nervového systému.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu