Obľúbené prípravky na kĺby

Problémy s pohybovým aparátom sa môžu objavovať v každom veku. Či už sú prejavom rastových bolestí, záťaže kĺbov pri športovaní alebo ich prostým opotrebovaním, napríklad z dôvodu nesprávneho držania tela.

Bolesti kĺbov najčastejšie vznikajú pri poškodení chrupavky, ktorej povrch sa natoľko zdrsní, že ju nedokáže vyrovnať ani synoviálna tekutina, ktorá zvyčajne znižuje trenie jednej plochy o druhú. Objavuje sa zápal a bolesť.

Čím skôr sa problém podchytí, tým viac sa znižuje riziko trvalého poškodenia kĺbovej chrupavky.

Najčastejšie sa používajú preparáty s obsahom kolagénu, ktorý zabezpečuje pružnosť ako kostí, tak i kĺbových chrupaviek. Podobne pôsobí kyselina hyalurónová. Regeneráciu chrupavky možno čiastočne povzbudiť prípravky s obsahom chondronitin-sulfátu, glukozamínu a MSM ktoré majú súčasne potenciál znižovať zápal a bolestivosť. K správnej výžive kĺbov a kostí sú tiež vhodné prípravky s obsahom vitamínu D, K, zinok, draslík, biotín alebo vitamín C.

Pri nadmernej bolestivosti, alebo diagnostikované artróze, osteoporóze, prípadne iné obdobné choroby je vhodné terapiu konzultovať s ošetrujúcim lekárom.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu