Prípravky na oči

Moja babka mi vždy hovorievala "Oči máš len jedny, tak si ich chráň." A mala pravdu.

V priebehu života sa s problémami so zrakom stretáva väčšina ľudí. Najvhodnejšie je samozrejme problémom predchádzať. V lete zvyčajne nosíme okuliare s dostatočným UV faktorom. Na čo už ale často zabúdame je vhodná výživa. Odporúčať možno napríklad prípravky z radu AVILUT, OCUTEIN, Ocuvite alebo napríklad Protectum, ktoré kombinujú významné antioxidanty skupiny karotenoidov - luteín a zeaxantín s vitamínmi C, D, E, kyselinou listovou, poprípade s výťažkami z ginkga.

Kým antioxidanty oko chránia, vitamíny spolu s ginkgo extraktmi umožní správnu výživu oka.

Napriek všetkej starostlivosti sa nám ale niekedy stáva, že pociťujeme svrbenie, pálenie alebo rezanie oka, sprevádzané začervenaním. Zvlášť počas leta, pri používaní klimatizácie alebo prievanom pri vetraní, môže dochádzať k nadmernému vysušovaniu oka.

Tomu zabraňujú kvapky s obsahom kyseliny hyalurónovej, napríklad prípravky radu Hylo, alebo špeciálne kvapky Cationorm, ktoré obnovujú správne zloženie slzného filmu oka.

Úľavu a regeneráciu môžete vašim očiam dopriať tiež používaním očnej vitamínové masti Vita-pos alebo očné maskou Posiforild.

Zabúdať by sme ale nemali tiež na hygienu oka. Každodenné hygienou očných viečok a rias môžeme predchádzať zápalovým stavom a znižujeme podráždenia pri syndróme suchého oka. Odporúčame prísne testovaný prípravok Blephagel, ktorý je hypoalergénny, sterilné a bez konzervačných látok.

Tak ako hovorí moja babka - Oči si chráňme, starajte sa o ne a rozmaznávajte ich, pretože máme len jedny.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu