Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Problémy s prostatou

Benígna hyperplázia prostaty (BHP) je v populácii vyskytujúce sa ochorenie u 60-ročných mužov cca v 50%. Jedná sa o postupný rast prostatických žliaz zvlášť v okolí močovej trubice, čo vedie k zhoršeniu močenia. Tento rast nie je nádorovým ochorením. Bohužial sa podobne prejavuje aj nádor prostaty, čo spoľahlivo dokáže pri nebolestivom vyšetrení určiť len lekár.

Príznaky ochorenia prostaty

  • potreba častého močenia – k potrebe močenia dochádza aj v noci, kedy je pacient opakovane prebudený.
  • obtiažny a oneskorený začiatok močenia – slabý prúd moča a nedokonalé vyprázdnenie močového mechúra

Liečba prostaty

Pokiaľ sa začínajú prejavovať prvé príznaky, mal by dotyčný navštíviť lekára – urológa. Len ten môže pri nebolestivom vyšetrení stanoviť správnu diagnózu a určiť možnosti liečby. Môže sa takto včas odhaliť aj zhubný nádor prostaty, ktorý sa môže prejavovať rovnako. Moderná liečba prostaty dnes zahŕňa mnoho liečebných metód. Medikamentóznou liečbou je v súčasnosti liečených cca 80% pacientov, ktorí sú lekárom vyšetrení na prostatu a jej príznaky.

K liečbe sa používajú lieky pôsobiace na hladkú svalovinu hrdla močového mechära a prostaty, ktoré výrazne redukujú subjektívne problémy spojené so zväčšením prostaty. Ďalšou skupinou sú lieky zmenšujúce prostatu. Prostatu a jej príznaky môžeme ovplyvniť tiež preventívnym užívaním voľne predajných liekov alebo potravinových doplnkov. Pacienti často pristupujú k liečbe z prírodných zdrojov – používajú sa výrobky z výťažkov rastlín Serrenoa repens, Čierny topoľ, Saw Palmetto, žihľava alebo tekvicové semiačka. Výrobky obsahujú jednotlivé účinné látky alebo sú miešané v určiťých pomeroch.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu