Upozornenie! Z technických dôvodov budeme vaše objednávky expedovať s 3-4 denným oneskorením. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie. Ďakujeme za pochopenie.

Allnature Chia semínka 500g

Semínka chia jsou superpotravinou, která jsou vhodným doplňkem stravy plným vitaminů a minerálů a pro svou schopnost vázat vodu.

Skladom na e-shope
Zaregistrujte sa a nákupom získate 557 bodů
5.57 €
Chia Semienka Allnature sú olejnaté semená získané zo Šalvie hispánskej (Salvia hispanica). Vďaka svojim mnohým pozitívnym účinkom na ľudský organizmus sa stali obľúbenou súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Pôvod semienok Chia je v latinskej Amerike, kde sa nachádza ideálne podnebie a nadmorská výška pre získavanie kvalitných, dozretých semien. V minulosti boli v tejto oblasti semienka jednou zo základných surovín a pokrmy z nich boli považované za posvätné. Chia semienka napomáhajú tráveniu, dostatočne zasýtia a zároveň dodávajú telu potrebné minerálne látky a stopové prvky. Znižovaním cholesterolu v krvi udržujú srdce zdravé a podporujú správnu funkciu cievneho systému. Semienka Chia neobsahujú lepok, preto sa radia medzi bezlepkové potraviny vhodné pre celiatikov. Účinné látky: niekoľkonásobne vyšší obsah vápnika, draslíka a železa ako v ovocí vitamíny skupiny B, C dôležité antioxidanty vysoký obsah Omega 3 mastných kyselín Účinky: Vďaka svojmu pestrému zloženiu, Chia semienka majú celú radu účinkov. Okrem toho, že pôsobia proti osteoporóze a znižujú hladinu cholesterolu, sú aj účinnými detoxikantmi . Vyplavujú z tela škodlivé látky a pozitívne ovplyvňujú imunitný systém. Chia semienka tiež výrazne podporujú chudnutie . Pri konzumácii spolu so sacharidmi, spomalia ich metabolizmus na jednoduché cukry, ktoré sa neskôr, ak ich telo nestihne využiť, môžu ukladať v podobe tukových zásob. Cukor z potravy sa tak vďaka semiačkam uvoľňuje postupne, rovnako ako aj energia, čím sa oddiali čas potreby ďalšieho jedla a obmedzí sa chuť na sladké. Omega 3 a 6 mastné kyseliny obsiahnuté v Chia semienkach zlepšujú pamäť aj koncentráciu , a  v neposlednom rade tiež povzbudzujú bdelosť . Príprava a užívanie: Najjednoduchší spôsob prípravy spočíva v napučaní semienok vo vode. Tá spôsobí zväčšenie objemu semienok, ktoré následne obalia žalúdok, spomalí sa trávenie, a tým dochádza k rovnomernému uvoľňovaniu živín z jedla. Semienka Chia tak nadobudnú schopnosť zasýtiť na dlhšiu dobu. Olejnatý charakter semienok možno využiť v ďalšom spôsobe prípravy. Semienka opražíme a môžeme nimi posypať ľubovoľný pokrm. Vzhľadom k tomu, že semienka sú bez chuti, pokrm ovplyvnia len svojou bohatou nutričnou hodnotou. Denná dávka Chia semienok by však nemala presiahnuť 2 čajové lyžičky. Upozornenie: Ak máte zistený nízky tlak, konzumáciu Chia semienok konzultujte s lekárom.
PDK3108850
VýrobcaALLNATURE
FTSMüsli, ořechy, semena, plody
Charakte­ristikaPotravinový doplnok

Pribalový leták Allnature Chia semínka 500g

Pribalový leták si pred použitím pozorne preštudujte

Stiahnuť pribalový leták

Recenzie produktu Allnature Chia semínka 500g

0 %
0 hodnotenie
5 0x
4 0x
3 0x
2 0x
1 0x

Diskusia k produktu Allnature Chia semínka 500g

Potrebujete poradiť? Neváhajte sa nás opýtať v diskusii

Zapojte sa do nášho vernostného programu