Ortopedické vložky do topánok

Ortopedické vložky do topánok sú špeciálne polstrovanie alebo podložky, ktoré sú navrhnuté tak, aby poskytovali podporu a komfort nohám. Tieto vložky môžu byť použité na rôzne účely, ako je korekcia postavenia nôh, zmiernenie bolesti pri chôdzi alebo státí, zmiernenie tlaku na určité body nohy alebo podpora pri liečbe rôznych ortopedických problémov.

Značka (0)
  • Hľadám ...
  • Neboli nájdené žiadni výrobcovia
 

Tu sú niektoré z hlavných vlastností a typov ortopedických vložiek:

  • Tlmenie došľapu: Vložky môžu byť vybavené tlmiacim materiálom, ktorý absorbuje nárazy pri chôdzi a chráni nohy, kĺby a chrbticu pred nadmerným tlakom.
  • Podpora správneho postavenia chodidla: Ortopedické vložky môžu obsahovať výstupky, oblúčiky alebo vankúšiky, ktoré pomáhajú udržať správne postavenie nohy a klenby chodidla. To môže pomôcť korigovať neprirodzené pohyby nôh pri chôdzi.
  • Zmiernenie opuchov nôh: Niektoré vložky môžu byť navrhnuté tak, aby stimulovali prekrvenie a pomáhali predchádzať opuchom nôh, čo je častý problém najmä po dlhej chôdzi alebo státí.
  • Celkový komfort: Správne navrhnuté vložky môžu zlepšiť celkový komfort počas chôdze alebo státia tým, že odstraňujú tlak na určité body chodidla a rozkladajú záťaž rovnomernejšie.

 

Ortopedické vložky môžu byť vyrobené z rôznych materiálov

každý s vlastnými vlastnosťami a výhodami. Výber materiálu závisí od konkrétnych potrieb a problémov pacienta.

Niektoré z najčastejšie používaných materiálov pre ortopedické vložky zahŕňajú:

  • Silikón: Silikónové vložky sú mäkké, pružné a odolné. Silikón má vlastnosti tlmenia nárazov a podporuje správne postavenie nôh. Silikónové vložky sú obľúbené pre svoju schopnosť prispôsobiť sa tvaru nohy a poskytnúť pohodlie pri chôdzi.
  • Latexová pena: Tento materiál je ľahký, mäkký a pohodlný. Latexové vložky môžu poskytovať dobrú podporu klenby nohy a tlmenie tlaku na rôzne časti chodidla.
  • Gél: Gélové vložky sú známe pre svoju schopnosť tlmiť nárazy a poskytovať pohodlie. Gél sa prispôsobuje tvaru chodidla a môže byť vyplnený v oblastiach s väčšou potrebou podpory.
  • Korok: Korkové vložky sú často používané kvôli svojej prirodzenej schopnosti prispôsobovať sa tvaru nohy. Kork môže pomôcť s absorbciou nárazov a rozkladaním tlaku.
  • Memory Foam (pena s pamäťou): Tento materiál reaguje na telesné teplo a váhu a pomaly sa vracia späť do pôvodného tvaru. To umožňuje vložkám prispôsobiť sa jedinečnému tvaru chodidla a poskytovať individuálnu podporu.
  • EVA (etyl-vinylacetát): Tento ľahký materiál je často používaný v atletických a športových vložkách. Poskytuje dobrú kombináciu tlmenia nárazov a stability
  • Kožené vložky: Kožené vložky sú tradičnou voľbou a môžu poskytovať podporu a pohodlie. Kožené vložky môžu byť tiež dobre vetrané a odvádzať vlhkosť.

 

Detské ortopedické vložky:

Detské ortopedické vložky sú navrhnuté tak, aby poskytovali podporu a starostlivosť o správny vývoj detských nôh. Detská noha je stále v raste a vyvíja sa, a preto je dôležité zaistiť, aby sa nohy vyvíjali správnym spôsobom a aby bola zaistená optimálna podpora a pohodlie. Detské ortopedické vložky môžu byť užitočné na riešenie rôznych problémov, ako sú nesprávne postavenie nôh, ploché nohy, nadmerná pronácia alebo supinácia, a môžu tiež pomôcť predchádzať vzniku potenciálnych problémov.

  • Anatomické detské ortopedické vložky z korkfantu: Tento typ vložiek je vytvorený z ľahkej kvalitnej gumy s pridaným drveným korkom. Tento materiál má schopnosť prispôsobiť sa tvaru nohy a poskytovať podporu. Kork môže tiež pomôcť s absorbciou nárazov a rozkladaním tlaku na nohe. Tieto vložky sú navrhnuté tak, aby podporovali správny vývoj chodidla a postavenie.
  • Odstrihávacie detské vložky s klenkom z latexovej peny: Tieto vložky sú vyrobené z mäkkej latexovej peny. Latexová pena poskytuje pohodlnú podporu a tlmenie nárazov. Vložky sú navrhnuté tak, aby bolo možné ich prispôsobiť veľkosti topánky dieťaťa. Klenka na vložkách môže pomáhať udržiavať správne postavenie nohy a klenby

Je dôležité, aby detské ortopedické vložky boli vybrané a používané pod dohľadom odborníka, ako je ortopéd alebo podiater, ktorí budú schopní zhodnotiť potreby konkrétneho dieťaťa a zvoliť vhodný typ vložiek. Starostlivosť o správny vývoj nôh detí je kľúčová pre dlhodobé zdravie a pohodlie.

Zapojte sa do nášho vernostného programu