Lekárnička na dovolenku

Ak vyrážate na dovolenku, je vhodné sa pripraviť na neočakávané situácie a mať po ruke základné prostriedky pre riešenie bežných zdravotných ťažkostí. Ponúkame Vám prehľad prípravkov zaradených do jednotlivých kategórii pre jednoduchú orientáciu.

DEZINFEKCIA NA RANY

Občas sa nám môže na dovolenke prihodiť menšie zranenie, odreniny, poranenia a v týchto prípadoch je vhodné mať po ruke dezinfekciu. Ranu je vhodné poriadne očistiť a následne použiť dezinfekciu. Ponúkame tu aj dezinfekciu ktorá „neštípe“ a tak Vám pred ňou deti nebudú utekať.

REPELENTY A ODSTRÁNENIE KLIEŠŤAT

Najlepšie je predísť napadnutiu kliešťom ,rovnako ako je vhodné aj pohodlne sa brániť pred dotieravým komárom. Preto Vám ponúkame repelenty. Ak už dôjde k napadnutiu kliešťom, ponúkame prípravky na ich odstránenie.

OČNÉ PRÍPRAVKY

Veľmi nepríjemné bývajú poranenia oka, stačí podráždenie od slnka či začervenanie, preto je dobré mať po ruke prípravky do očí.

PRÍPRAVKY NA ALERGIU A SVRBENIE

V lete sa pomerne bežne a často stretávame s osami, včelami či iným bodavým hmyzom a alergické alebo svrbivé reakcie sú často sprievodným javom neblahého stretnutie s nimi. Ale alergénov je dnes nepreberné množstvo a tak je dobré byť na možnosť alergickej reakcie pripravený.

PRÍPRAVKY NA TRÁVIACE PROBLÉMY

Okolností, ktoré môžu zapríčiniť tráviace ťažkosti je veľa, ak dôjde k zmene jedálnička, najmä potom ak sa stravujeme v exotických krajinách, náš tráviaci trakt prichádza do kontaktu s baktériami, na ktoré nie je štandardne zvyknutý a problém je na svete.

Úprava zažívacích problémov môže prebiehať niekoľkými spôsobmi: Veľmi vhodné je podávanie probiotík:

Ďalšou alternatívou je užívanie črevnej dezinfekcie, alebo prípravkov, ktoré na seba viažu toxíny z tráviaceho traktu.

Podobne môžu nastať tráviace problémy pri diétnych chybách, či už prekyslený žalúdok, alebo požitím nevhodnej, tučnej alebo ťažko strávitelnej stravy.

PRÍPRAVKY NA CESTOVNÚ NEVOĽNOSŤ

Cestovanie autom, autobusom, lietadlom alebo loďou u mnohých ľudí vyvoláva nevoľnosť – tzv. kinetózu. Je vhodné s týmto počítať a pribaliť si na cestu:

LIEKY NA BOLESŤ, HORÚČKU

Prípravky na bolesť sa môžu hodiť v mnohých prípadoch – či už je to úpal spojený s horúčkou, poranenie, alebo obyčajná bolesť hlavy.

OBVäZY, NÁPLASTE, KRYTIE

Pre prípad poranenia, škrabanca, porezania alebo popálenia je vhodné mať po ruke základný zdravotný materiál.

Sme tím lekárnikov, ktorí deň čo deň pomáhajú ľuďom všetkých vekových kategórií s ich zdravotnými problémami. Najčastejšie problémy a ich riešenie sme pre vás spísali do článku

Zapojte sa do nášho vernostného programu